Duurzaamheid

Saint-Gobain API Quick-Lock® & milieu

Bij Saint-Gobain API leggen we heel veel nadruk op het leveren van een positieve bijdrage aan het milieu. Dat betekent dat API duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van haar producten centraal stelt, van het winnen van de grondstoffen en de productie tot aan het recyclen van de producten.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de keuze voor producten of bouwmethoden. Nu al  wordt inzicht in de totale milieubelasting van toe te passen producten in gebouwen geëist.

Saint-Gobain API heeft daarom voor al haar typen plafondophangsystemen een levenscyclusanalyse (LCA) laten uitvoeren. Daarmee was Saint-Gobain API in 2015 de eerste in Nederland die op deze manier de milieu-impact voor deze productgroep in kaart bracht.
 

Inzicht in milieubelasting  & data NMB

In de merk gebonden LCA van de producten van Saint-Gobain API zijn alle noodzakelijke aspecten conform de Nederlandse bepalingsmethode onderzocht en in kaart gebracht. Dit geldt zowel voor de plafondophangsystemen voor gesloten als voor de vaker toegepaste vrijhangende akoestische plafonds. 

Door gebruik te maken van de merk specifieke data voor de berekeningen, zoals die nu zijn opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD element code 45.04), kan direct inzicht in de gehele milieubelasting van het gebouw worden verkregen. In het geval van de plafondophangsystemen is de keuze voor de producten van Saint-Gobain API nog eens de meest gunstige binnen de productgroep. 
 

Recycling

Staal is 100% en oneindig optimaal te recyclen. Doordat metalen zo waardevol zijn als grondstof krijg je er zelfs een vergoeding voor! Het kan dus lonen om op de bouw de staal producten te scheiden voor recycling.

Dit gebeurt in de praktijk al zeer vaak! De basis materialen die worden toegepast voor de productie van de Saint-Gobain API producten, zijn ook voor een maximale hoeveelheid afkomstig van gerecycled materiaal.