Eigenschappen

Systeemkenmerken

De Quick-Lock ophangsystemen kenmerken zich door de hoge kwaliteit en de compleetheid van het assortiment.

De kwaliteit wordt onder meer bepaald door de maatnauwkeurigheid en het ontwerp van de verbindingen waaraan de systemen hun uitzonderlijke stabiliteit en goede verwerkbaarheid ontlenen.

In geval van afwijkende plafond situaties kunnen wij u adviseren met betrekking tot detaillering en belastbaarheid van de systemen. Wij beschikken over de mogelijkheid systeem onderdelen geheel op maat te produceren. Hiermee kan aanzienlijk op montagetijd bespaard worden. 

Naast keuze uit diverse systemen voor de verschillende plafondtypen is er een uitgebreid accessoire assortiment waarmee voorkomende afwijkende situaties gerealiseerd kunnen worden.

In de productbladen is uitgebreide informatie te vinden over het op de juiste wijze ontwerpen van de plafonds passend bij de specifieke  situatie zodat voldoende sterkte verzekerd is. Alle dragende systeem componenten zijn getest volgens de productnorm en dan ook voorzien van het CE merk.

 

CE Marking – DoP's
 

De Quick-Lock producten zijn voorzien van het CE keurmerk waarmee wordt aangetoond dat deze voldoen aan de essentiële eisen uit de Europese norm EN 13964-2014. Het gaat hierbij om het brandgedrag, de duurzaamheid en de belastbaarheid van het systeem. De “reaction-to-fire” classificatie is voor de meeste producten A1.

De duurzaamheid (corrosie bestendigheid) voldoet minimaal aan de klasse B eisen. Het CORRO-PLUS EF systeem voldoet ruimschoots aan de klasse C specificaties en kan na toetsing in specifieke klasse D situaties worden toegepast. Het systeem voldoet tevens aan de eisen voor toepassing in C4 omgevingen cf EN 12944-2

De prestatie specificaties zijn vastgelegd in z.g. DoP’s (Declaration of Performance documenten. Op elke verpakking staat op het etiket de hyperlink naar de bijbehorende DoP’s (Declaration of Performance). Deze zijn in meerdere talen op de API website te vinden.