Quick-Lock Catalogus 2017

Quick-Lock Catalogus 2017

Standaard Quick-Lock 24-38 hoofdprofielen nu met Unipro perforatie
Standaard Quick-Lock 24-38 hoofdprofielen nu met Unipro perforatie
Vanaf April 2017 zullen de meeste Quick-Lock 24-38 hoofdprofielen in standaard uitvoering voorzien gaan worden van de Unipro ophangperforatie. Hierdoor wordt het mogelijk om met     standaard hoofdprofielen ophangsystemen voor verdekte montage en de Insula eilandplafonds te maken. De Cross-Lock beugel is het enige wat nog nodig is om primaire en secundaire hoofprofielen snel en stabiel te verbinden. Buitenstandaard profielen en enkele speciale uitvoeringen behouden de bestaande ronde ophangperforatie. Indien een profiel is voorzien van Unipro perforatie is dit vermeld in de artikelomschrijving en op het etiket.

Quick-Lock Corro-Plus EF
Quick-Lock Corro-Plus EF 
Het in 2015 geintroduceerde Quick-Lock Corro-Plus extra corrosiewerende systeem, is het afgelopen jaar verder verbeterd. Het systeem voldoet nu aan de eisen die gesteld worden voor toepassing in C4 omgevingen conform EN 12944-2. Het systeem is daarnaast ook getest op bestendigheid in omgevingen met een chloride belasting. Kijk voor meer informatie bij plafondsystemen / Corro-Plus EF

Quick-Lock Mitra binnen- en buitenhoek oplossingen
 Quick-Lock Mitra binnen- en buitenhoek oplossingen Quick-Lock Mitra binnen- en buitenhoek oplossingen
Quick-Lock Mitra binnen- en buitenhoek oplossingen Quick-Lock Mitra binnen- en buitenhoek oplossingen Quick-Lock Mitra binnen- en buitenhoek oplossingen

Nieuw zijn de geprefabriceerde binnen en buitenhoekprofielen met geïntegreerde verstekverbinding. De rechte Mitra-hoekprofielen zijn zodanig gestanst dat iedere monteur haakse hoeken eenvoudig in verstek kan uitvoeren. Zo kan het binnenhoekprofiel tijdens de installatie handmatig in een hoek van 90(graden) worden gebogen. Het buitenhoekprofiel bestaat uit twee profielen met uiteinden in verstek die in elkaar geschoven de buitenhoek vormen.

Insula 76A, 91A systeem
Insula 76A, 91A systeem
De hoek- en randdelen van de Insula 76 en 91 systemen (zichtbare montage, verdekte montage) zijn opnieuw ontworpen. Als materiaal is gepoedercoat aluminium gekozen wat als belangrijk voordeel heeft dat de randdelen lichter zijn geworden en levering van afwijkende maten sneller kan. Het uiterlijk en de modulaire opbouw van het assortiment zijn nagenoeg ongewijzigd gebleven. Het concept van kant en klare hoeken en randelementen in standaard maten is de afgelopen jaren succesvol gebleken.

Quick-Lock 24-60 RE
Quick-Lock 24-60 RE
Het QL 24-60 systeem, bestaand uit 60 mm hoge hoofd en dwarsprofielen, is nu voorzien van dezelfde verbindingsdetails als de QL 24-38 hoofd profielen. De materiaaldikte van de profielen is teruggebracht naar 0,4 mm. Dit was mogelijk omdat de gewichten van plafondpanelen die het meest worden toegepast momenteel een stuk lager liggen. Toepassen van QL 24-60 RE profielen wordt nu interessanter door de gunstiger prijsstelling, de combinatiemogelijkheden met de overige systemen en winst in montagetijd die daarmee te behalen valt. Doordat de 38 en 60 mm hoge hoofdprofielen nu in de lengte gekoppeld kunnen worden, is het mogelijk op plaatsen waar geen ophangpunten mogelijk zijn te overbruggen met 60 mm hoge hoofdprofielen. In andere situaties kunnen de QL 24-60 RE hoofprofielen om de 1800mm aangebracht worden waardoor het benodigd aantal ophangpunten teruggebracht kan worden.